Specials

Special | Οι δέκα καλύτερες χορογραφίες σε Video clips!

Αν κάτι πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι τα video clips παραμένουν “ζωντανά” όσο ποτέ!  Είναι γνωστό πως η τέχνη και η σκηνοθεσία  μπορούν να δημιουργήσουν ένα υπέροχο clip, όμως η χορογραφία μόνη της  κάποιες φόρες,  μπορεί να το μετατρέψει σε “iconic”.  Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος, έχουμε διαλέξει μερικές από τις καλύτερες χορογραφίες από διάσημους pop stars που ανέβασαν τον πήχη ψηλά στο κομμάτι του χορού.  Ας ελπίσουμε ότι θα σας εμπνεύσουν για να βγείτε και να το…κουνήσετε!

10. Britney Spears – “I’m A Slave 4 U” (2001)

Το “I’m A Slave 4 U” ήταν αναμφισβήτητα η μετάβαση της Britney από τις “αθώες” ημέρες του “Oops … Ι Did it Again” στην πιο adult εκδοχή της. Με μια super sexy χορογραφία λάγνων κινήσεων από την Mayte Garcia, το πέτυχε σίγουρα στον μεγαλύτερο βαθμό.  Μετά το 01:20 πραγματικά, τα λικνίσματα της Brit έχουν μείνει στο μυαλό όλων των εφήβων εκείνης της εποχής…

09. Justin Timberlake feat. Jay Z – “Suit and Tie” (2013)

Το “Suit and Tie” χορογραφήθηκε από τον πολυετή συνεργάτη του Justin Timberlake, Marty Kudelka και σε σκηνοθεσία του David Fincher,κέρδισε το βραβείο Grammy 2014 για το καλύτερο μουσικό βίντεο.

08. Kylie Minogue – “Can’t Get You Out of My Head” (2001)

Η χορογραφία του “Can’t Get You Out of My Head” από την αγαπημένη μας Kylie, έφτασε στο σημείο να θεωρείται ταυτόσημη με το τραγούδι, με τους fans στα club τότε, να προσπαθούν να κοπιάρουν την κάθε κίνηση.  Οι κινήσεις ανήκουν στον χορογράφο , Michael Rooney, με την Kylie τους υπολοίπους χορευτές σε μια απίστευτη σύνθεση από μηχανικές, σχεδόν εξωγήινες, χορευτικές πόζες.

07. Backstreet Boys – “Everybody (Backstreet’s Back)” (1997)

Οι Backstreet Boys στο “Everybody (Backstreet’s Back)”  με την χορογραφία του Joseph Kahn, δημιούργησαν ένα από τα πιο αξέχαστα video clips των 90’s. Λίγο από “Thriller” του Michael Jackson και με γνωστούς  χαρακτήρες τρόμου, το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό.

06. Lady Gaga – “Bad Romance” (2009)

Στη συνέχεια στη λίστα μας είναι η νικήτρια του βραβείου MTV 2010 για την καλύτερη χορογραφία. Lady Gaga και “Bad Romance”. Το βραβείο το άξιζε φυσικά , και οι χορευτικές κινήσεις της  συγκρίθηκαν με αυτές  του Michael Jackson και Madonna.  Το video clip της Gaga είναι από μόνο του “έπος”, παρουσιάζοντας την περίεργη περσόνα της μέσα από τα ρούχα, το σχεδιασμό και την υπέρ-σεξουαλική χορογραφία. Το δικό της καλλιτεχνικό στυλ, σε συνδυασμό με το χορευτικό σχέδιο του Laurieann Gibson, δημιούργησαν ένα μαγευτικό clip.

05. Beyoncé – “Single Ladies (Put a Ring on It)” (2008)

Tο “Single Ladies” της Beyoncé έχει μερικές από τις πιο απλές, αλλά πιο αναγνωρίσιμες  χορογραφίες από οποιοδήποτε άλλο σύγχρονο μουσικό clip. Χορογραφημένο από τους Frank Gatson και JaQuel Knight, το video ενέπνευσε χιλιάδες μιμήσεις παγκοσμίως.

04. Sia – “Chandelier” (2014)

Τα λογία είναι περιττά για την 11χρόνη τότε Maddie Ziegler, και την χορογραφία που έκανε κοινό και μέσα μαζικής ενημέρωσης να εγκωμιάσουν την τρομερή κίνηση της μικρής. Το “Chandelier” ήταν υποψήφιο για  MTV Video της Χρονιάς και Καλύτερης Χορογραφίας και τελικά κέρδισε το τελευταίο.

03. Shakira – “Hips Don’t Lie” (2005)

Άνδρες (και γυναίκες) σε όλο τον κόσμο είχαν υπνωτιστεί με το κούνημα των γοφών  της κολομβιανής Shakira όταν κυκλοφόρησε το 2005 το “Hips Do not Lie”…

02. Janet Jackson – “Rhythm Nation” (1989) & “If” (1993)

Όχι ένα, αλλά δυο αγαπημένα video clips από την Janet Jackson για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα. Για το “Rhythm Nation”, χορογραφημένο από τον Anthony Thomas, πολλοί αναφέρουν ότι έθεσε το πρότυπο για εκατοντάδες άλλα video clips στη δεκαετία του ’90. Δεν είναι περίεργο που κέρδισε το βραβείο MTV Music Video για καλύτερη χορογραφία, αφού μένεις με το στόμα ανοιχτό από τον  απίστευτο συγχρονισμό της Janet και των χορευτών. Αντίστοιχα το “If” , με την σεξουαλική χορογραφία της Tina Landon, λέγεται  ότι επηρέασε σε υψηλό βαθμό την σεξουαλική ελευθερία  των νέων γυναικών στα μέσα της δεκαετίας.

01. Michael Jackson – “Thriller” (1983)

Αναμφίβολα το πιο δημοφιλές video clip  όλων των εποχών. H χορογραφία για το “Thriller” είχε τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό που λέμε “pop culture”. Οι χορευτικές κινήσεις του Jackson αντιγράφηκαν και μιμήθηκαν σε όλο τον κόσμο, δίνοντας έμπνευση σε πολλούς άλλους καλλιτέχνες . Χορογραφημένος από τον Michael Peters, κέρδισε ένα βραβείο MTV Video Music για καλύτερη χορογραφία μαζί με τρία άλλα βραβεία MTV Music Video και δύο βραβεία Grammy, όλα αυτά για να γίνει  το πιο “iconic”μουσικό video στην ιστορία.

© 2018 – 2020, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment