Greek

H νέα δισκογραφική δουλειά του μουσικού Τάσου Πέτσα | Ακούστε το «Libra 1975-Part One»

Written by George Michail

Ο Τάσος Πέτσας μας επιστρέφει στην αθωότητα της δεκαετίας του 1980. Απρίλιος του 2018 και ο Τάσος Πέτσας επιστρέφει στη δισκογραφία μετά από απουσία ενός χρόνου κυκλοφορώντας το πρώτο μέρος από το νέο του άλμπουμ με τίτλο «Libra 1975-Part One» μέσω της FM RECORDS. Το άλμπουμ από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του ανέβηκε στο #1 των digital albums της Ελλάδας.

Σ’ αυτό τo mini album (E.P.) συνολικής διάρκειας 23 λεπτών, περιέχονται 6 tracks. Εμφανείς είναι οι επιρροές του δημιουργού από τη δεκαετία του 80. Πρώτο single είναι το «Michael» σε δύο εκτελέσεις, την original edit και την house edit, κομμάτι αφιερωμένο στον πατέρα του που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Μάρτιο του 2017. Περιέχεται, επίσης, μια νέα retrowave εκτέλεση της πρώτης του επιτυχίας «Mother Of Mine (Anna)» κομμάτι αφιερωμένο στη μητέρα του που έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από την επάρατη νόσο.

Να θυμίσουμε ότι η πρώτη εκτέλεση του «Mother Of Mine (Anna)» τον Απρίλιο του 2015 είχε μπει στα 200 καλύτερα τραγούδια της Ευρώπης και στα charts της Αγγλίας, Κίνας και Χονγκ Κόνγκ. Στο E.P. εμπεριέχεται το νέο single «Libra (1975)», που έδωσε και τον ομότιτλο τίτλο στο E.P. σε ύφος disco eighties. To ίδιο single υπάρχει και σε μία δεύτερη retrowave εκτέλεση.

Ιδιαίτερη αναφορά στη φωτογραφία του εξωφύλλου που απεικονίζεται ο ίδιος ο Τάσος. Πρόκειται για ένα δικό του σκίτσο που είχε δημιουργήσει από παιδί, με ξεχωριστό συμβολισμό: Ένα παιδικό μπαλόνι και ένα αθώο βλέμμα. Μία συμβολική απεικόνιση της αθωότητας της εποχής των 80’ς.

music hunter

EP Cover

Λίγα Λόγια για το δημιουργό Τάσο Πέτσα

Η πορεία του ξεκίνησε πριν δύο χρόνια ως δημιουργός instrumental μουσικής, κάνοντας αισθητή την παρουσία του, τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

music hunter

Ο ίδιος έχει ακολουθήσει μουσικές σπουδές synthesizer και μαθήματα φωνητικής ενώ είναι, επίσης, απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τον γνωρίσαμε δισκογραφικά στις αρχές του 2015 σαν «Tasos» μέσα από τις επιτυχίες του «Mother Of Mine (Anna)», την trip hop μπαλάντα του «Angel Of Mine» σε συνεργασία με τη Μάνια Βλαχογιάννη και τον Aural Fragment και σε remix του Σάκη Γραββάνη (Sakgra), το «Friend Of Mine» σε deep house remix από τον Γιάννη Μιχελινάκη (Lego Boy) και το «Αnna (Mother Of Mine)», μία piano jazz μπαλάντα που στα φωνητικά συμμετέχει η Δέσποινα Πατρώνα (Thespina Music). Τον Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφορεί το “Voices (Istimpei)”εμπνευσμένο από τον επικό αγώνα των υπερασπιστών του οχυρού Ιστίμπεη στην κορυφή του Μπέλλες κατά των Γερμανών εισβολέων τον Απρίλιο του 1941 στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ» . Kαι τα πέντε singles του ανέβηκαν στην #1 θέση των digital singles της Ελλάδας και μπήκαν στο top-5 του Ελληνικού Εβδομαδιαίου Billboard.

Aξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο του 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο «Heart Of Mine (Anna)» digital μέσα από την FM RECORDS αλλά και physical σε cd με τη μορφή βινυλίου. Από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας ανέβηκε και αυτό στην #1 θέση των digital albums της Ελλάδας. Τον Δεκέμβριο του 2017 έγραψε τη μουσική για το τραγούδι “Memories”, μια crossover χριστουγεννιάτικη jazz μπαλάντα σε ερμηνεία Μάνιας Βλαχογιάννη. Το τραγούδι κυκλοφόρησε από την HEAVEN-14 MUSIC και ανέβηκε στο #1 των digital singles της Ελλάδας. Ταυτόχρονα έφθασε σε υψηλές θέσεις σε Billboard και Ευρώπη.

© 2018, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment