Σαν σήμερα

Σαν σήμερα: Madonna- The Power of Goodbye

Σαν σήμερα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1998 η Madonna κυκλοφόρησε το “The Power of Goodbye” ως το τέταρτο single μέσα από τον έβδομο δίσκο της με τίτλο “Ray of Light”. Στο Ηνωμένο Βασίλειο το A-side του single ήταν το “Little Star” ενώ B-side του single αποτελεί το “Mer Girl”.

Το The Power of Goodbye είναι μία ηλεκτρονική μπαλάντα η οποία γράφτηκε από την Madonna και τον Rick Nowels. Την παραγωγή ανέλαβε η Madonna με τον William Orbit και τον Patrick Leonard. Το νόημα του τραγουδιού έχει δύο έννοιες. Πρώτον μιλάει για την ελευθερία που νιώθουμε όταν λέμε αντίο σε μία σχέση η οποία δεν φαίνεται να έχει μέλλον. Δεύτερον αναφέρεται στα συναισθήματα που νιώθουμε μετά τον χωρισμό.(“Your heart is not open, so I must go/The spell has been broken, I loved you so…”.)

Το τραγούδι αποθεώθηκε στις κριτικές και αναγνωρίστηκε ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια μέσα από το Ray of Light. Οι φωνητικές ικανότητες της Madonna συγκρίθηκαν με το πρώτο single του άλμπουμ “Frozen”. Το “The Power of Goodbye” με το “Frozen” τόσο στιχουργικά όσο και οπτικά φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους καθώς το ένα φαίνεται να είναι η συνέχεια του άλλου!

Εκτός από τις θετικές κριτικές, το τραγούδι δεν άργησε να κάνει επιτυχία κατακτώντας το τοπ 10 στα charts σε 9 χώρες καθώς και στις Η.Π.Α έφτασε την 11η θέση. Το τραγούδι επίσης παρέμεινε στο Hot 100 για 19 ολόκληρες εβδομάδες, αν και η επιτυχία του τραγουδιού δεν σταμάτησε μόνο εκεί! Το ¨”The Power of Goodbye” έλαβε προώθηση μέσω τηλεοπτικών shows . Tο κρίμα της υπόθεσης είναι ότι το τραγούδι δεν συμπεριλήφθηκε ποτέ σε setlist με αποτέλεσμα το τραγούδι να μην έχει ερμηνευτεί ζωντανά σε περιοδεία της Madonna.

Η Madonna για το εξώφυλλο του The Power of Goodbye

Το βίντεο για το The Power of Goodbye είναι σκηνοθετημένο από τον Matthew Rolston και γυρίστηκε στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια με τον ηθοποιό Goran Višnjić να εμφανίζεται ως το ερωτικό ενδιαφέρον της Madonna στο βίντεοκλιπ. Το γύρισμα για το βίντεοκλιπ ξεκίνησε από τις 8 Αυγούστου και κράτησε μέχρι τις 10 Αυγούστου. H Madonna φάνηκε να συγκινήθηκε κατά την διάρκεια του γυρίσματος για το The Power of Goodbye καθώς το νόημα του βίντεοκλιπ είναι μια ιστορία αγάπης η οποία δεν είχε καλό τέλος.

Θεωρώ πως το The Power of Goodbye είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια της Madonna. Άξιζε σίγουρα ένα υπέροχο και καθηλωτικό performance σε περιοδεία της Madonna. Το βίντεοκλιπ θεωρείται από τα πιο underrated βίντεοκλιπ στον κατάλογο της Madonna. Όσο αφορά όμως την Ray of Light era το τραγούδι σίγουρα πήρε την επιτυχία, την δόξα, την αναγνώριση και την αγάπη που του άξιζε!

© 2022 – 2023, Kostas Kontogiannis. All rights reserved.

About the author

Kostas Kontogiannis

Από μικρός μέχρι και σήμερα η μουσική ήταν και παραμένει μια από τις μεγαλύτερες μου αγάπες. Μπορεί μέχρι να καταλάβω τι έλεγε το κάθε κομμάτι να πήρε καιρό όμως ξέρω ότι κάθε φορά δύο πράγματα είναι αυτό που με τραβούν...Η μελωδία και το συναίσθημα που μπορεί να σου μεταδώσει ένα τραγούδι η ένα άλμπουμ. Η μουσική με έκανε αυτό που είμαι σήμερα και γέννησε την έμπνευση και τη δημιουργικότητα μέσα μου.

Leave a Comment