Music News

Η επιστροφή των RBD και η νέα γενιά ”Rebelde”

Όταν αναφερόμαστε στους RBD, ελάχιστοι από εμάς γνωρίζουν το ποιόν τους. Αποτέλεσαν ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φαινόμενα της Λατινικής Αμερικής και όχι μόνο. Χαρακτηρίζονται ως φαινόμενο, αν λάβει κανείς υπόψη το πως ξεκίνησε η επιτυχία τους. Δημιουργήθηκαν το 2004 μέσα από την τηλεοπτική νεανική σειρά ”Rebelde” του Pedro Damian. Έκτοτε έχουν στο ενεργητικό τους εκατομμύρια πωλήσεις, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα στάδια του κόσμου και πλήθος βραβείων και υποψηφιοτήτων. Το 2006 και το 2008 υπήρξαν υποψήφιοι στα Latin Grammy Awards με τους δίσκους ”Nuestro Amor” και ”Empezar Desde Cero” αντίστοιχα. Ουκ ολίγες φορές κατάφεραν να εισχωρήσουν στις λίστες ”Best Selling Albums” και ”Billboard Top Songs/Albums”.  Το 2008, στα πλαίσια του Empezar Desde Cero Tour, εμφανίστηκαν σε μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία μπροστά σε 500 χιλιάδες κόσμο. Αυτό τους κατέταξε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως μια από τις πολυπληθέστερες συναυλίες όλων των εποχών.

Κυκλοφορώντας 6 προσωπικούς δίσκους και 5 live albums, φιγουράρουν στη λίστα ”Best Selling Latin music artists”. Μπορεί στην Ελλάδα να παραμένουν άγνωστοι, αλλά τραγουδίστριες όπως η Τάμτα και η Έλλη Κοκκίνου διασκεύασαν κάποια τραγούδια τους. Πρόκειται για τα: Rebelde (Πάμε παρέα), Tenerte y Quererte/ Connected (Δεμένες) και Wanna Play (Αγαπώ). To 2006 συνεργάστηκαν με τους Diane Warren (I Don’t Want to Miss a Thing) και RedOne για το αγγλόφωνο δίσκο τους “Rebels”.

Η solo καριέρα των μελών

Ως συγκρότημα, διαλύθηκαν τον Μάρτιο του 2009 και από τότε τα μέλη των RBD αφοσιώθηκαν στη solo καριέρα τους. Μια καριέρα άκρως επιτυχημένη στην τηλεόραση και τη μουσική. Ο Alfonso Herrera συμμετείχε στις μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες ”Sense 8” και ”The Exorcist”. Αυτόν τον καιρό θα τον δούμε στον τελευταίο κύκλο του ”Ozark” που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες. Την Maite Perroni την είδαμε στο ”Oscuro Deseo” του Netflix. Ερμήνευσε το ισπανόφωνο soundtrack από την ταινία ”Τhe Greatest Snownman”, Asi Soy  και συνεργάστηκε με τους Juan Magan και Cali & El Dandee. H Anahi συνεργάστηκε με τον Wisin ενώ η Dulce Maria με τον Akon.

Η επιστροφή των RBD

Το τελευταίο single του συγκροτήματος κυκλοφόρησε στις 26 Γενάρη του 2009. Τον Μάρτη του 2020 ξεκίνησαν οι πρώτες φήμες για την επανασύνδεση του group. Τον Σεπτέμβρη επανακυκλοφόρησε όλη η δισκογραφία τους από το Spotify. Μόνο τα 6 από τα δημοφιλέστερα τραγούδια τους καταγράφουν πάνω από 234 εκ. αναπαραγωγές. Η ζωντανή επιστροφή έγινε στις 26 Δεκέμβρη του 2020 με την απουσία του Alfono Herrera και της Dulce Maria. Το νέο τους τραγούδι ακούει στο όνομα ”Siempre He Estado Aqui”.

Η νέα γενιά ”Rebelde”

Στον απόηχο της επιστροφής τους, ως της εμπορικότερης streaming συναυλίας για την αμερικάνικη ήπειρο, το Netflix ετοίμασε τη νέα γενιά ”Rebele”.  Ένα νέο reboot έρχεται να μας θυμίσει τις νεανικές ιστορίες των μαθητών του Elite Way School. Βασισμένο στην μεξικάνικη εκδοχή του αρχικού Rebelde Way, η σειρά είναι περισσότερο προς τα πρότυπα ενός musical. Οι παραγωγοί μπορεί να κράτησαν στη μουσική τους λίστα γνώριμα τραγούδια των RBD όπως το ”Rebelde”, το “Salvame” και το “Solo Quedate En Silencio” αλλά εμπλούτισαν τη σειρά με νέα μουσική. Το “Rebelde” είναι διαθέσιμο από την πλατφόρμα από τις 5 Ιανουαρίου. Σε αυτό πρωταγωνιστούν οι Franco Masini, Sergio Mayer Mori, Alejandro Puente και Azul Guaita Bracamontes.

Το επίσημο κανάλι της σειράς, με όλη τη μουσική, θα το βρείτε εδώ

© 2020 – 2022, Thanos Papatsanis. All rights reserved.

About the author

Thanos Papatsanis

Leave a Comment