Σαν σήμερα

#Flashback: 18 χρόνια «…Baby One More Time»

music hunter

Πριν 18 χρόνια ακριβώς, η πριγκίπισσα της pop μουσικής Britney Spears κυκλοφόρησε το ντεμπούτο studio album της με τίτλο «…Baby One More Time» στις 12 Ιανουαρίου του 1999 από την JIVE Records και περιλαμβάνει 14 τραγούδια η standard έκδοση και 16 τραγούδια η deluxe, συμπεριλαμβανομένων δύο remixes του «…Baby One More Time».

Οι ηχογραφήσεις των τραγουδιών πραγματοποιήθηκαν στη Σουηδία για να συνεργαστεί με τους παραγωγούς Max Martin, Denniz Pop, Rami Yacoub και άλλους. Ο Martin παρουσίασε στη Britney και στην ομάδα της το ομότιτλο -με album- τραγούδι «…Baby One More Time», το οποίο αρχικά προοριζόταν για το Αμερικάνικο R&B group TLC, οι οποίοι το απέρριψαν. Ο δίσκος κατάφερε να γίνει 14x πλατινένιο σε όλο τον κόσμο, πουλώντας 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, καθώς και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή των charts.

Το πρώτο single του ήταν το «…Baby One More Time», σε παραγωγή του Max Martin και Rami, φθάνοντας την κορυφή των charts, ενώ κατάφερε να ανακηρυχθεί το best-selling τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κομμάτι έγινε 2x πλατινένιο και πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το video clip επιμελήθηκε δια χειρός ο Nigel Dick, ο οποίος παρουσιάζει στο κοινό την Britney ως μαθήτρια κατά τη διάρκεια της σχολικής της ημέρας, ενώ η μαθητική στολή της είναι πλέον ένα από τα πιο iconic outfit στο χώρο της pop μουσικής.

Britney Spars – …Baby One More Time

Το δεύτερο single του album ήταν το «Sometimes» σε στίχους της Britney Spears και Jörgen Elofsson και την παραγωγή του την επιμελήθηκαν ο Per Mangusson και David Kreugur. Ο σκηνοθέτης της οπτικοποίησης του τραγουδιού ήταν ο Nigel Dick, ο οποίος είχε συνεργαστεί ξανά με την τραγουδίστρια για το video clip του «…Baby One More Time». Το «Sometimes» κατάφερε να βρεθεί στο TOP 10 εφτά χωρών.

Britney Spears – Sometimes

Το τρίτο κατά σειρά single της «Baby One More Time» era ήταν το «(You Drive Me) Crazy, το οποίο κυκλοφόρησε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1999. Οι δημιουργοί του τραγουδιού είναι ο Max Martin, Per Magnusson και David Kreuger. Το τραγούδι κυκλοφόρησε επίσης και σε μία remix έκδοση, γνωστή ως «The Stop Remix». Το «(You Drive Me) Crazy είναι το επίσημο soundtrack της εφηβικής ομότιτλης ταινίας. Η Britney Spears για τρίτη συνεχόμενη φορά εμπιστεύεται την οπτικοποίηση του τραγουδιού της στον Nigel Dick. Στο video clip ως guest stars η Melissa Joan Hart και ο Andrian Grenier.

Britney Spears – (You Drive Me) Crazy

Το τέταρτο single του «…Baby One More Time» είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια των fans με τίτλο «Born To Make You Happy», το οποίο κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου του 1999. Πρωτού ξεκινήσει η Britney την ηχογράφηση του συγκεκριμένου τραγουδιού ζήτησε από τους στιχουργούς να το γράψουν από την αρχή, καθώς οι στίχοι του ήταν αρκετά σεξουαλικοί. Το «Born To Make You Happy» έφθασε στην κορυφή των UK και Γερμανικών charts και ήταν στο TOP 5 πολλών Ευρωπαϊκών χωρών συμπεριλαμβανομένων της Ελβετίας και της Σουηδίας. Ο Billie Woodruff ήταν ο σκηνοθέτης του video clip του τραγουδιού.

Britney Spears – Born To Make You Happy

Το πέμπτο single και τελευταίο «κεφάλαιο» του πρώτου album της Britney Spears δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα με την μελωδική pop μπαλάντα «From The Bottom Of My Broken Heart», το οποίο κυκλοφόρησε λίγες μέρες μετά το «Born To Make You Happy». Το video clip σκηνοθετήθηκε από τον Gregory Dark.

Britney Spears – From The Bottom Of My Broken Heart

 

 

…Baby One More Time

«…Baby One More Time» Tracklist

…Baby One More Time

(You Drive Me) Crazy

Sometimes

Soda Pop (duet with Mikey Bassie)

Born To Make You Happy

From The Bottom Of My Broken Heart

I Will Be There

I Will Still Love You (duet with Don Philip)

Deep In My Heart

Thinkin’ About You

E-Mail My Heart

The Beat Goes On

I’ll Never Stop Loving You

Autumn Goodbye

© 2017, Νίκος Φάσσας. All rights reserved.

About the author

Νίκος Φάσσας

Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, μεγάλος λάτρης της international μουσικής - κυρίως της mainstream. Στον ελεύθερό του χρόνο περνάει ώρες ατελείωτες, βλέποντας τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές.

Leave a Comment