Eurovision

Eurovision 2018: Οι πρώτες 14 συμμετοχές της φετινής Eurovision

music hunter

Τέλος Φεβρουαρίου, και όλες οι χώρες έχουν δρομολογήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες όσο αφορά είτε Εθνικούς Τελικούς είτε την παρουσίαση των τραγουδιών τους. Μέχρι σήμερα, 14 χώρες έχουν παρουσιάσει τις συμμετοχές τους για την Λισαβόνα.

Το Music Hunter σας παρουσιάζει τις πρώτες συμμετοχές για την φετινή Eurovision. Είμαστε έτοιμοι; Φύγαμε…

1) Αλβανία – Eugent Bushpepa, Mall

Η Αλβανία ήταν η πρώτη χώρα που μας παρουσίασε το τραγούδι της, στος τέλος του 2017. Ο Eugent Bushpepa κέρδισε με άνεση το Festivali i Këngës 56 και έτσι πήρε το χρίσμα για την Πορτογαλία. Μετά την νίκη του, όπως ενημέρωσε η Αλβανική τηλεόραση, το τραγούδι του θα παραμείνει στην Αλβανική γλώσσα ενώ φυσικά θα περιοριστεί και στα 3 λεπτά. Δυνατό τραγούδι με πολύ καλό ρεφρεν. Ικανό για τα πάντα.

2) Γαλλία – Madame Monsieur, Mercy

Η Γαλλία επιμένει και φέτος Γαλλικά. Ένα τραγούδι για την μικρή προσφυγοπούλα Mercy, η οποία γεννήθηκε μέσα σε μία βάρκα. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε, αδίκως φυσικά, πολιτικό τραγούδι. Αγαπημένο των Eurofan και ήδη φαντάζει ως ένα από τα φαβορί για την Λισαβόνα.

3) Τσεχία – Mikolas Josef, Lie to me

Η Τσεχία προσπάθησε να οργανώσει Εθνικό Τελικό, ο οποίος τελικά δεν χρειαζόταν μιας και όλοι γνώριζαν ποιος θα πάει. Αγαπητό τραγουδι στην Τσεχία από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν άλλο διαγωνιζόμενο. Θα μπορέσει ο Mikolas να φέρει την 2η πρόκριση σε τελικό για τη Τσεχία μετά το 2016; Η απάντηση είναι ΝΑΙ!!!

4) Ισπανία – Alfred και Amaia, Tu cancion

H πρώτη χώρα που έχει φέρει διχασμό στους fans φέτος. Οι μισοί το λατρεύουν οι υπόλοιποι το μισούν. Μελωδική μπαλάντα από ένα ”ζευγάρι” που προέκυψε μέσα από το  Operación Triunfo. Άγνωστο το τι μπορεί να καταφέρει φέτος. Σίγουρα πάντως κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση του 2017.

5) Μάλτα – Christabelle, Taboo

Η Christabelle ήταν ένα από τα φαβορι του Εθνικού τελικού της Μάλτας αλλά το βραδυ του τελικού κατάφερε με την εμφάνιση της, αν και δεν είχε το καλύτερο τραγουδι, να το μετατρέψει σε one woman show. Δύσκολα να κάνει κάτι καλό, αν περάσει στον τελικό θα είναι κατόρθωμα.

6) Ελβετία  Zibbz, Stones

Η Ελβετία τα τελευταία χρόνια ψάχνει τη φόρμουλα για να μπορέσει να βρεθεί ξανά έστω στον τελικό. Δυνατό τραγουδάκι αλλά…όλα θα εξαρτηθούν από την live εμφάνιση στη Λισαβόνα.

7) Ηνωμένο Βασίλειο – Surie, Storm

Πολιτική και Eurovision τελικά πάνε μαζί. Το Ην. Βασίλειο μετά την περσινή αδικία, πραγματικά υπέροχη συμμετοχή, φέτος λογικά θα πάρει την θέση που του αξίζει. Και δυστυχώς την βλέπουμε από την δεξιά πλευρά του πίνακα.

8) Δανία Rasmussen, Higher Ground

Στην Δανία ο τελικός ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Από την αρχή ο Rasmussen ήταν το φαβορί και δεν απειλήθηκε ποτέ. Ατμοσφαιρικό τραγούδι που πραγματικά ξεχωρίζει μέχρι στιγμής από τα υπόλοιπα.

9) Ιταλία – E. Meta e F. Moro, Non mi avete fatto niente

Ιταλικά και φέτος από την αγαπημένη και αδικημένη πέρσι Ιταλία. Ένα τελείως διαφορετικό τραγούδι σε σχέση με αυτά που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια η Ιταλία. Ικανό για τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι αρέσει πολύ!

10) Λευκορωσία – Alekseev, Forever

Η Λευκορώσια από την αρχή ήθελε το Alekseev. Τι και αν το τραγούδι του είχε κυκλοφορήσει πριν από την καταλυτική ημερομηνία 1η Σεπτεμβρίου, τι και αν είχαμε απειλές και αποχωρήσεις από τον Εθνικό τελικό της χώρας. Ο Alekseev ήταν συγκλονιστικός στο live του εθνικού τελικού και πήρε το εισιτήριο για τη Λισαβόνα. Με τέτοια εμφάνιση δυστυχώς δεν μπορει να καταφέρει και πολλά.

11) Μαυροβούνιο – Vanja Radovanović, Inje

Τραγούδι συνταγής Zeliko φέτος για την γειτονική στη Σερβία, Μαυροβούνιο. Τα σχόλια δικά σας……

12) Σερβία – Sanja Ilić i Balkanika, Nova deca

Πάντρεμα παράδοσης και νέου ήχου φέτος για την Σερβία. Αν και το τραγούδι αρχίζει πολλά υποσχόμενο, τελικά δεν μας πείθει. Κρίμα για μία χώρα που έχει τεραστια μουσική παράδοση.

13) Γερμανία – Michael Schulte, You Let Me Walk Alone

Μία μπαλάντα ακόμη για την Γερμανία, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει με νύχια και με δόντια από τον πάτο της βαθμολογίας (2015/2016 τελευταία θέση, 2017 προτελευταία). Ένα τραγούδι αλα Adele όπως το βάπτησαν οι fans, φαίνεται ότι έχει ήδη το κοινό του.

14) Ελλάδα – Γιάννα Τερζή, Όνειρό μου

Η Ελλάδα για άλλη μια χρονία κατάφερε να αφήσει το σημάδι της στον μουσικό διαγωνισμό. Άφου έγινε χαμός με δισκογραφικές, εγγυητικές, ΕΡΤ και δεν συμμαζεύεται, τελικά έγινε ανάθεση στη Γιάννα Τέρζη. Ένα τραγούδι με Ελληνικό ηχόχρωμα και στίχο το οποίο ήδη έχει ξεπεράσει το 1,000,000 views στο Youtube και φιγουράρει στο Top 3 των περισσοτέρων fans. To μόνο που έχουμε να ευχηθούμε στην Ελλάδα μας και την Γιάννα είναι καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

© 2018, Music Hunter Crew. All rights reserved.

About the author

Music Hunter Crew

Leave a Comment