Eurovision

#Eurovision: Πρώτη πρόβα Ελλάδας!

Written by George Michail

Δεύτερη ημέρα προβών και πρώτη που ανεβαίνει στη σκηνή του IEC είναι η Demy για τη χώρα μας, με το γνωστό σε όλους πλέον This Is Love. Πόθος όλων των eurofans στην Ελλάδα ήταν κάποια στιγμή να μας εκπροσωπήσει αυτό το ταλαντούχο κορίτσι. Φέτος αυτός ο πόθος έγινε πραγματικότητα και μάλιστα με την «Eurovision Dream Team»: τον Δημήτρη Κοντόπουλο και τον Φωκά Ευαγγελινό (και τον Άλεξ Παναγή φυσικά στη φωνητική διδασκαλία).

Η πριγκίπισσα λοιπόν της ελληνικής ποπ, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια έχει κυκλοφορήσει επτά Νο1 hits στην χώρα μας, έχει πρωταγωνιστήσει σε musicals, έχει κάνει παγκόσμια επιτυχία με το τραγούδι της Fallin, τώρα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Όπως έχει δηλώσει η εκπρόσωπος μας, το This Is Love είναι ένα τραγούδι που αγαπά, γιατί εκφράζει τις διαφορετικές της καλλιτεχνικές πλευρές. Συνδυάζει τα συναισθήματα της μπαλάντας και τους ήχους ενός dance κομματιού, ενώ μιλά για την αγάπη. Όλα αυτά ελπίζουμε να νοιώσουν και οι τηλεθεατές, αλλά και οι κριτικές επιτροπές, τις βραδιές της 9ης και της 13ης Μαΐου.

Η Demy έφθασε ευδιάθετη και χαλαρή στο IEC ενώ, όπως μάς ενημέρωσε και μέσα από τα social media, έχει ξυπνήσει από πολύ νωρίς, για να κάνει και την πρωινή της γυμναστική. Όπως δήλωσε προσερχόμενη στα παρασκήνια, νοιώθει περισσότερο ενθουσιασμό παρά αγωνία για όλο αυτό που θα ζήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η Demy ζει την αγάπη σε διάφορες εκδοχές της πάνω στη σκηνή της Eurovision. Στην αρχή φαίνεται να είναι μέσα σε ένα παραμύθι, μετά ανεβαίνει στα αστέρια, ζώντας μία αγάπη χωρίς όρους. Συνεχίζοντας το, γεμάτο από συναισθήματα, ταξίδι της, ξαναβρίσκει την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας, όταν συναντά την ενσάρκωση της αγάπης, την οποία συμβολίζει ο κύκνος. Μέσα σε ένα υγρό περιβάλλον βιώνει αντιθέσεις συναισθημάτων καθαρότητας, έντασης και ανησυχίας. Η δύναμη της αγνής αγάπης μπορεί να γυρίσει τα πάντα ανάποδα, μπορεί ακόμη και να αντιστρέψει τη ροή ενός ορμητικού καταρράκτη.

music hunter

Αυτό είναι το concept της φετινής μας συμμετοχής που εμπνεύστηκε ο «φοβερός» Φωκάς Ευαγγελινός. Θα δούμε λοιπόν σταγόνες βροχής να πέφτουν από τον ουρανό, καθώς η Demy στέκεται σε μία πλατφόρμα που ανεβοκατεβαίνει. Η Demy δεν κάνει πολλές κινήσεις, αλλά υπάρχουν δύο άνδρες χορευτές που είναι μέσα στο νερό. Κατά τη διάρκεια του ρεφρέν οι σταγόνες βροχής γίνονται χρυσές. Στο δεύτερο ρεφρέν εμφανίζεται και ένας καταρράκτης του οποίου η ροή, όπως καταλάβατε από όσα σας είπαμε παραπάνω, θα αλλάξει κατεύθυνση, χάρη στη… δύναμη της αγάπης. Υπάρχει και ένα video effect με ένα ολόγραμμα κοριτσιού που κολυμπάει και εμφανίζεται μπροστά από τη Demy και τους δύο χορευτές μας. Η Demy στο τέλος του τραγουδιού μετακινείται από την πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

music hunter

Μία πολύ δυνατή σκηνική παρουσία από τη χώρα μας που θα μας φέρει στον τελικό και σε μία καλή θέση μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Μπράβο σε όλη την ελληνική αποστολή!

Κείμενο: InfeGreece

© 2017, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment