Greek

Νέο album από την Ελεωνόρα Ζουγανέλη | Διαβάστε το review για το ‘Παρ’ το Αλλιώς’ ΕΔΩ

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η ελληνική δισκογραφία επιστρέφει σε διαμάντια του παρελθόντος. Είτε είναι καλλιτέχνες που επιστρέφουν σε δικές τους επιτυχίες και μας δίνουν την φρέσκια εκδοχή τους, είτε καλλιτέχνες δοκιμάζουν την δική τους οπτική πάνω σε τραγούδια που αγαπήσαμε και που πλέον είναι συνυφασμένο με το δικό ποπ θυμικό.

Μια από τις πρώτες που είχε συζητήσει να το κάνει ως ιδέα ήταν η Άννα Βίσση αλλά κατέληξε να κυκλοφορήσει μόνο ένα single ενώ από τότε έχει προστεθεί το album που ετοιμάζει η Καίτη Γαρμπή με τα τραγούδια της ως ντουέτα με συναδέλφους της αλλά και ο δίσκος των Onirama που επανέρχονται στα τραγούδια τους ή σε άλλα γνωστά με την συμβολή φίλων τους. Φυσικά έχουμε και το album από τις Μέλισσες με τα live ντουέτα που έρχεται σε λίγο καιρό. 

Φαίνεται όμως ότι σε όλο αυτό προηγείται η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μιας και κυκλοφόρησε το όγδοο album της καριέρας της, με τον τίτλο ‘Παρ’το Αλλιώς‘. Όπου η αγαπημένη ερμηνεύτρια επιστρέφει σε αγαπημένα της τραγούδια άλλων καλλιτεχνών και βάζει την δική της υπογραφή.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: Ακούστε το ψηφιακό άλμπουμ της «Παρ' το αλλιώς» |  Tetragwno.gr

Πρόκειται για δεκατρία τραγούδια, που η ίδια έχει πει κάποια στιγμή ζωντανά σε κάποια εμφάνιση της είτε ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη. Τραγούδια που δεν βρέθηκαν ποτέ σε μια δική της δισκογραφική δουλειά και που τώρα ήρθε η στιγμή. Άλλωστε η ίδια λέει:

”Διάλεξα τραγούδια που με έχουν αγγίξει, με έχουν κάνει να χορέψω και με έχουν συγκινήσει βαθιά.
που τα άκουγα στην πρώιμη εφηβεία μου και κάποια λίγο πιο μετά. Εκεί που όλα φάνταζαν τεράστια.
Εκεί που οι πρώτοι έρωτες άρχισαν να αλλάζουν τον ρυθμό της καρδιάς, εκεί που οι πρώτες αλλαγές μου προκάλεσαν τις πρώτες μου ανασφάλειες.
Εκεί που με πλήγωσε για πρώτη φορά η φίλη μου. Εκεί που δεν είπα ψέματα στην «κολλητή μου».
Μια εποχή που όλα αρχίζουν να ξυπνάνε και να ζωντανεύουν.
Δεν θέλω να αποδείξω τίποτα με αυτές τις διασκευές, ούτε θέλω να κάνω καμιά βαρυσήμαντη δήλωση ή κατάθεση ψυχής.
Πιστεύω απλά ότι είναι πολύ δημιουργικό να βρίσκεσαι με την μπάντα σου σε ένα στούντιο και να αρχίζεις να παίζεις με τα τραγούδια και τους ήχους.
Να δοκιμάζεις και να αναιρείς.
Αυτό κάναμε κι εμείς «το πήραμε αλλιώς» μέσα σε μια εποχή που μας στέρησε την επικοινωνία, τους δεσμούς και τα όνειρα, βρεθήκαμε, προσθέσαμε και νέους φίλους στην παρέα μας παίξαμε και δημιουργήσαμε”.

Είναι τραγούδια του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, Παύλου Παυλίδη, Νίκου Πορτοκάλογλου, Στέφανου Κορκολή, Μπλε αλλά και Σταμάτη Κραουνάκη. Τραγούδια που είπαν η Κωνσταντίνα, Βασίλης Καρράς και Φάνης Μεζίνης.

Η Κωνσταντίνα μετά από καιρό μπαίνει ξανά σε στούντιο ηχογράφησης και τραγουδάει μαζί με την Ζουγανέλη το ‘Έχω Μια Καρδιά’. Η Μαρίνα Σάττι μοιράστηκε μαζί με την Ελεωνόρα το τραγούδι των Τσαλιγοπούλου και Πορτοκάλογλου ως ‘Χρώματα‘ με νέο τίτλο ‘Νεράιδα Μεθυσμένη‘. Τέλος οι Fones της Σάττι βάζουν τις φωνές τους στην ‘Σαντορίνη’ των Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη παραδίδει από τις καλύτερες ερμηνείες της σε αυτά τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και που κάθε φορά που τα ακούμε, ζωντανά ή μη, η νοσταλγία κατακλύζει κάθε συναίσθημα ή προσωπική ιστορία που έχουμε συνυφασμένη μαζί τους. Ξεχωρίζουμε την Παράξενη Βροχή (Σώμα Υποταγής), Κηπουρός, Δώδεκα Παρά και Έπεσε Έρωτας.

© 2021, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment