Discover New Artists

DISCOVER: Η νέα αρχή της SOPHIE

Sophie Music Hunter

Να ξεκινήσω από το σήμερα ή από το χθες?

Καλύτερα από την αρχή. Το 2013 εμφανίσθηκε στα μουσικά δρώμενα της Ευρώπης ( Αγγλία πιο πολύ ) ένας μυστηριώδης Dj όπου κανείς δεν ήξερε πολλά για αυτόν πέρα από ότι ήθελε να τον αποκαλούν SOPHIE. Σχετικό το γένος που χρησιμοποιουσε κανείς για να αναφερθεί στον Dj, μιας και ο ίδιος το άφηνε ανοιχτό σε εικασίες. Το μόνο που ήξεραν όλοι είναι στις live εμφανίσεις του φόραγε μαύρα, ήταν λες και δεν υπήρχε στο μαγαζί και τα κόκκινα μαλλιά του με το κόκκινο κραγιόν, τα μόνα που ξεχώριζαν επάνω του.

Από την άλλη μεριά η μουσική του ήταν κάτι διαφορετικό. ”When you listen to SOPHIE, you stop thinking and start listening to your body” ήταν μια περιγραφή στα reviews από τα live που έκανε και πάνω κάτω όλοι έλεγαν ότι ο ορισμός του νέου ήχου, αυτό που δεν έχεις ξανά ακούσει. Το ”Nothing More to Say” αποτελεί το debut single του αλλά ουσιαστικά το ”Beep”/”Elle”  είναι τα single που κάνουν την διεθνή μουσική κοινότητα να τον/την προσέξουν. Ακολουθούν το ”Hard” και ”Lemonade”, τα οποία μπαίνουν σε διάφορες λίστες περιοδικών στο top 10 για το 2014 και το Lemonade γίνεται διαφημιστικό για τα McDonald’s.

Το 2015 κυκλοφορεί το debut album με τίτλο ”Product”, τα οποία είχε τα τέσσερα προηγούμενα singles συν αλλά τέσσερα ολοκαίνουργια. “Msmsmsm“, “Vyzee“, “L.O.V.E.“, and “Just Like We Never Said Goodbye”. Κάπου εκεί σταματά η παράγωγη δικών του/της κομματιών για δυο χρόνια και είναι περισσότερο παραγωγός σε singles και album άλλων καλλιτεχνών. όπως με την Charli XCX και το EP της ”Vroom Vroom” αλλά και το ”After the Afterparty”, όπου κάνει και cameo εμφάνιση στα αντίστοιχα clip. Βέβαια κορωνίδα αυτών των συνεργασιών είναι η παραγωγή που έκανε στο single της Madonna, ”Bitch I’m Madonna’.

Αυτά μέχρι το 2015. Μέχρι τότε ο/η SOPHIE ήταν ένας Dj που τον κάλυπτε το μυστήριο ( το κανονικό του όνομα Samuel Long ), όπου στην επίσημη ιστοσελίδα του/της μπορείς να αγοράσεις μέχρι…και sex toy. Σπάνια έδινε συνεντεύξεις και όποτε μιλούσε χρησιμοποιούσε διάφορα συστήματα για να αλλοιώνει την φωνή του/της όπως σε αυτήν την ραδιοφωνική συνέντευξη. Όλα αυτά μέχρι και σήμερα.

Πλέον η SOPHIE πέρασε την δική της μεταμόρφωση και θέλει να της απευθύνονται ως γυναίκα. Με το ολόφρεσκο single της ”It’s okay to cry” δίνει φωνή στα transgender άτομα και σε αυτό που νιώθουν και δεν μπορούν να εκμυστηρευτούν στους γύρω τους. Ήδη τα σχόλια κάτω από το επίσημο video clip του τραγουδιού της δείχνουν πόσο πολύ ταυτίζονται μαζί της και ότι γίνεται το νέο πρόσωπο της LGBT κοινότητας ανά τον κόσμο.

”I, was that a teardrop in your eye? I never thought I’d see you cry Just know whatever hurts, it’s all mine It’s okay to cry, it’s okay to cry I can see the truth through all the lies, And even after all this time, Just know you’ve got nothing to hide, It’s okay to cry, it’s okay okay to cry”.

Τελος σας αφήνω με την άποψη της ως προς την εμπειρία της μέχρι τώρα στην μουσική και που μάλλον αντιστοιχεί και στο πως πρέπει να δούμε την ζωή: It’s like a rollercoaster, where it spins you upside down, dips you in water, flashes strobe lights at you, takes you on a slow incline to the peak, and then drops you vertically down a smokey tunnel, then stops with a jerk, and your hair is all messed up, and some people feel sick, and others are laughing – then you buy a keyring.”© 2017, Christos Vasilakopoulos. All rights reserved.

About the author

Christos Vasilakopoulos

Ισχυρογνώμων αλλά συζητήσιμος, αρκεί να έχεις επιχειρήματα.
Η μουσική είναι για όλους, η pop για κάποιους.
Ερωτευμένος με την Μαίρη Συνατσακη μέχρι να το ανακαλύψει η ίδια.
Τελος, μην μπερδεύεις την Coca Cola με την Pepsi, είπαμε..

Leave a Comment