Fresh

O Dave Gahan των Depeche Mode επιστρέφει με νέο album | Συνεργασία με Soulsavers

Written by George Michail

Ο πολυπλατινένιος καλλιτέχνης και στιχουργός, Dave Gahan, ο οποίος έχει εισαχθεί και στο Rock & Roll Hall Of Fame, σε συνεργασία με τους Soulsavers (Rich Machin), θα κυκλοφορήσουν το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους με τίτλο “Imposter”, στις 12 Νοεμβρίου. To “Metal heart” γράφτηκε αρχικά από την Chan Marshall (CatPower), με πρώτη κυκλοφορία το 1998, ενώ η επανεκτέλεση από τους Dave & Soulsavers είναι διαθέσιμη. Πριν βγει το track, ο Dave Gahan και οι Soulsavers ανεβάσανε στο YouTubeένα ολοκληρωμένο preview της δουλειάς αυτής, με προσωπικές στιγμές κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων και ένα δείγμα από το “Metal Heart” που μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μιλώντας για το “Metal Heart”, ο Dave σχολίασε, “Πιθανότατα θα έλεγα πως είναι το αγαπημένο μου αυτή τη στιγμή. Ήταν τόσο ωραία η εκτέλεση του τραγουδιού διότι έχει αυτή την ανοδική τάση, ξεκινώντας σαν ένα μικρό πραγματάκι το οποίο εξελίσσεται σε ένα τέρας και για μένα αυτή η ανοδικότητα αντανακλά ακριβώς το νόημα του τραγουδιού”. 

Στο “Imposter”, Ο Dave μεταφέρει τους ακροατές σε ένα νέο μουσικό ταξίδι μέσα από 12 τραγούδια διαφόρων ειδών, από καλλιτέχνες όπως Neil Young, Bob Dylan, PJHarvey και  Charlie Chaplin. Κάποιοι θα χαρακτήριζαν το “Imposter” σαν ένα άλμπουμ με διασκευές, ωστόσο το άλμπουμ λέει μια ιστορία μέσα από τα τραγούδια, την οποία ο Dave Gahan & Soulsavers άκουσαν, μελέτησαν και της έδωσαν ζωή. Όλα τα tracks μιλάνε στη ψυχή του Dave, κάνοντας το “Imposter” αντανάκλαση της ζωής του – μια ιστορία με λόγια άλλων, αλλά με τη δική του ξεχωριστή φωνή. Το 2ο single της νέας δισκογραφικής δουλειάς είναι το “The Dark End Of The Street”.

Ο Chips Moman και ο Dan Penn έγραψαν αρχικά το “The Dark End Of The Street” το 1966 και ο τραγουδιστής της soul, James Carr, το έκανε τραγούδι που χαρακτήρισε τη καριέρα του. Η έκδοση του Carr μπήκε στο Hot 100 του Billboard και ενέπνευσε μια σειρά διασκευών από Aretha Franklin, Dolly Parton και Elvis Costello μεταξύ άλλων. Τώρα, ο Gahan φέρνει μια πιο μπλουζ πινελιά ώστε να τονίσει περισσότερο την αρχική έκδοση.

music hunter gr

Album Cover

Imposter track listing:

1. The Dark End of the Street
2. Strange Religion
3. Lilac Wine
4. I Held My Baby Last Night
5. A Man Needs a Maid
6. Metal Heart
7. Shut Me Down
8. Where My Love Lies Asleep
9. Smile
10. The Desperate Kingdom of Love
11. Not Dark Yet
12. Always On My Mind

Η δημιουργία του “Imposter” έγινε ολοζώντανα με μια 10μελή μπάντα στο πασίγνωστο στούντιο Shangri-LaRecording Studio στο Malibu, CA το Νοέμβριο του 2019. Αυτός τους έδωσε τη δυνατότητα όχι μόνο για μια πιο προσωπική συνεργασία, αλλά και για τον Dave και τους Soulsavers να φτιάξουν μια ατμόσφαιρα και να έχουν το χώρο ώστε να δώσουν μια άλλη πνοή στα τραγούδια αυτά. Σε συνέντευξή του με τον podcaster και προσωπικότητα των media Chris Black, ο Dave σημείωσε, “Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε όλοι μαζί σε κοινό χώρο. Φαίνεται ήταν το τυχερό μας επίσης… πηγαίνοντας κάθε μέρα στο Shangri-La, ήταν μαγικό. Πίναμε καφέ, πηγαίναμε εκεί μετά και δουλεύαμε”.

Το “Imposter” το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία, μετά το διθυραμβικό  “Angels & Ghosts” του 2015 και τη πρώτη τους βέβαια κυκλοφορία του 2012 “The Light the Dead See”. Το νέο άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε φυσική και ψηφιακή μορφή, στις 12 Νοεμβρίου παγκοσμίως

© 2021, George Michail. All rights reserved.

About the author

George Michail

Eurovisioνικός μέχρι θανάτου και λάτρης του κινηματογράφου και του καλού φαγητού. Λείπει μόνο 20 ώρες την μέρα από το σπίτι του και τις άλλες σίγουρα δεν κοιμάται. Οι μεγάλες του αδυναμίες είναι η pop μουσική και τα ταξίδια.

Leave a Comment