Fresh

“1999” – Η Charli XCX ενώνει δυνάμεις με τον Troye Sivan στο πιο σύγχρονο throwback όλων των εποχών!

Written by Nikos Vlamis

Η Charli XCX αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο ταλαντούχες τραγουδίστριες κι ακόμη πιο ταλαντούχες στιχουργούς της γενιάς της, καθώς αυτό που χαρακτηρίζει την μουσική της είναι οι έξυπνοι στίχοι σε συνδυασμό με pop μελωδίες, που σου «κολλάνε» άμεσα.

Όντας υπεύθυνη για επιτυχίες, όπως το “Same Old Love” της Selena Gomez, το “I Love It” των Icona Pop, αλλά και το “Fancy” της Iggy Azalea, απέκτησε διεθνή αναγνώριση, τόσο από μουσικούς κριτικούς, όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

Στο ενεργητικό της μετράει δυο δισκογραφικές δουλειές κι ενώ είχε ολοκληρώσει και την τρίτη της, προβλήματα με την δισκογραφική της κι αμέτρητα leak νέων και παλιών της κομματιών, οδήγησαν τελικά στην ακύρωση του όλου project, το οποίο φέρεται πως θα είχε τον τίτλο “XCXWORLD”.

Όντας όμως απίστευτα εργατική κυκλοφόρησε νέα τραγούδια μέσα στο καλοκαίρι, ύστερα από την κυκλοφορία ενός ακόμη EP με τίτλο “Pop 2” το 2017.

Έτσι, κι ενώ βρισκόταν σε περιοδεία μαζί με την Taylor Swift, κυκλοφόρησε τα νέα single “5 In The Morning”, “Focus” και “No Angel”.

Ολοκληρώνοντας αυτή την σειρά των κυκλοφοριών, η Charli κράτησε το καλύτερο κομμάτι για το τέλος, καθώς μόλις πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το ολόφρεσκο single της “1999”, επιστρατεύοντας στο πλευρό της τον Troye Sivan.

Το κομμάτι γράφτηκε από τους ίδιους σε συνεργασία με τους Leland, Oscar Holter και Noonie Bao. Αν και αρχικά η παραγωγή του demo του τραγουδιού έγινε από τον πολύ γνωστό παραγωγό Max Martin, η τελική του μορφή δημιουργήθηκε από τον επίσης Σουηδό παραγωγό Oscar Holter (Tove Lo, Katy Perry, Adam Lambert, Christina Aguilera, P!nk, Demi Lovato κ.ά.).

Όπως μαρτυράει και ο τίτλος του, πρόκειται για ένα throwback κομμάτι θεματικά, καθώς αναπολεί τις εποχές πριν το Μιλλένιουμ, όπου η pop μουσική βρισκόταν στο peak της, και επισκέπτεται την παιδική ανεμελιά, που ένιωθε η γενιά, η οποία μεγάλωσε την δεκαετία του ’90, κάνοντας αναφορές σε διάφορες γνωστές στιγμές της pop κουλτούρας, είτε μουσικά, όπως με την αναφορά στο τεράστιο hit της Britney Spears, “…Baby One More Time”, είτε οπτικά, με το single cover, το οποίο εμπνεύστηκε από το κινηματογραφικό blockbuster της εποχής “The Matrix”.

Άλλο ένα εξαιρετικό single από την Charli, το οποίο θα μιλήσει στις καρδιές όλων όσων μεγάλωσαν εκείνη την εποχή, αλλά θα κάνει όλους τους μουσικόφιλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να χορέψουν στους ρυθμούς του και να το τραγουδήσουν δυνατά.

Προς προώθηση του κυκλοφόρησε και το επίσημο video clip του, το οποίο σκηνοθέτησε η ίδια σε συνεργασία με τον Ryan Staake (Diplo, Young Thug, Major Lazer, Lil Wayne, Charlie Puth κ.ά.) και παρουσιάζει διάφορες σκηνές από την pop κουλτούρα της εποχής, όπως από τον «Τιτανικό», το «Matrix», αλλά και από video clip των Spice Girls, των Backstreet Boys μεταξύ άλλων.

Απολαύστε το!

Behind The Scenes:

© 2018, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment