Music News

Η Loreen ερμηνεύει Metallica στο φετινό Polar Music Prize!

Written by Nikos Vlamis

Το βραβείο Polar Music Prize είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς θεσμούς της Σουηδίας, που εδώ και δεκαετίες έχει βραβεύσει εξαιρετικούς μουσικούς για την συμβολή τους στην τέχνη, ανεξαρτήτως εθνικότητας και είδους μουσικής.

Μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο Paul McCartney, ο Sting, o Elton John, οι Led Zeppelin, η Björk, η Patti Smith και πολλοί άλλοι ακόμη έλαβαν το βραβείο αυτό. Ο θεσμός αυτός βραβεύει κάθε χρόνο καλλιτέχνες δύο κατηγοριών: σύγχρονους και κλασικούς, συνήθως έναν για κάθε κατηγορία, χωρίς να είναι όμως απόλυτο κάθε χρονιά.

Το φετινό Polar Music Prize για σύγχρονο καλλιτέχνη απονεμήθηκε στους γίγαντες της heavy metal Metallica, ενώ αυτό του κλασικού στο Εθνικό Μουσικό Ινστιτούτο του Αφγανιστάν και τον ιδρυτή του Ahmad Sarmast.

Προς τιμή των τιμώμενων καλλιτεχνών, η Σουηδή τραγουδίστρια και νικήτρια της Eurovision Loreen ερμήνευσε δύο κομμάτια, ένα για τον κάθε καλλιτέχνη, σε μια ξεχωριστή acoustic εκτέλεση υπό τη συνοδεία ορχήστρας.

Η Loreen, η οποία αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε περιοδεία προωθώντας τον πιο πρόσφατο δίσκο της “RIDE”, έδωσε μια πολύ ατμοσφαιρική ερμηνεία των δύο κομματιών αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα από το κοινό.

Απολαύστε την!

© 2018, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment