Discover New Artists Fresh

Η Korean pop στα καλύτερά της – Ανακαλύψτε τις EXID!

Written by Nikos Vlamis

Οι EXID (συντομογραφία του “Exceed in Dreaming”) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της Korean pop (K-Pop) αυτή την στιγμή στον πλανήτη – ενός είδους μουσικής που τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, από Ασία έως και τις Η.Π.Α.

Το συγκρότημα αποτελείται από τις LE, Hani, Hyelin, Jeonghwa και την Solji και δημιουργήθηκε το 2012, κυκλοφορώντας την ίδια χρονιά το πρώτο τους single „Whoz That Girl“ και στη συνέχεια το πρώτο τους EP με τίτλο „Hippity Hop“.

Ωστόσο, το 2014 ήταν η χρονιά που τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους με την κυκλοφορία του single „Up & Down“, το οποίο συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο EP τους „Ah Yeah“ τον επόμενο χρόνο, γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης και επιτυχίας, την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν την πρώτη τους επίσημη δισκογραφική δουλειά με τίτλο „Street“, η οποία έφθασε την δεύτερη θέση στα επίσημα chart της Κορέας, πουλώντας πάνω από 20.000 αντίτυπα. Από το album ξεχώρισαν τα κομμάτια „Hot Pink“, „Only One“, „L.I.E“ και το „Cream“, το οποίο αποτέλεσε το πρώτο τους τραγούδι που κυκλοφόρησαν επίσημα στα κινέζικα.

Συνεχίζοντας να δουλεύουν σκληρά πάνω στην καριέρα τους, κατά τη διάρκεια του 2017 κυκλοφόρησαν 2 καινούρια EP: το „Eclipse“, από το οποίο ξεχώρισε το κομμάτι „Night Rather Than Day“ και το „Full Moon“, το οποίο περιλαμβάνει το hit single „DDD“.

Το 2018 φέρεται ως η χρονιά που θα κυκλοφορήσουν την ακόμη άτιτλη, δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, από την οποία ήδη αρχές του μήνα κυκλοφόρησαν μέσω της Banana Culture/Sony Music το πρώτο single „Lady“, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο throwback στην δεκαετία του ’90, τόσο ηχητικά, όσο και οπτικά με το επίσημο video clip του – ένα τραγούδι που άνετα θα μπορούσε να είναι του Bruno Mars.

Με σιγουριά η K-Pop είναι ένα είδος μουσικής που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί και θα διαδοθεί ακόμη περισσότερο και δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσουμε να βλέπουμε και ενδιαφέρουσες συνεργασίες με ήδη γνωστούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, καλλιτέχνες!

 

© 2018, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment