Music News

Η Britney Spears και ο will.i.am. έχασαν την δικαστική διαμάχη με την Tulisa για το “Scream & Shout”!

Written by Nikos Vlamis

Την δικαστική μάχη που έδιναν τα 6 τελευταία χρόνια για το κομμάτι “Scream & Shout” έχασαν πρόσφατα η Britney Spears και ο will.i.am. των Black Eyed Peas.

Οι δυο καλλιτέχνες ενεπλάκησαν σε δικαστική διαμάχη με την ελληνοκυπριακής καταγωγής τραγουδίστρια Tula Contostavlos, γνωστή ως Tulisa, η οποία υποστήριζε πως το όνομά της δεν αναφέρονταν πουθενά, παρά την εμπλοκή της στη δημιουργία του κομματιού.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, το κομμάτι γράφτηκε και ηχογραφήθηκε αρχικά από την ίδια σε συνεργασία με τον Jean Baptiste με τον τίτλο “I Don’t Give a F*ck” με σκοπό να μπει στο ντεμπούτο album της „The Female Boss“, πριν το κομμάτι δοθεί στην Spears. Ωστόσο, ο παραγωγός του κομματιού Lazy Jay δεν ήθελε να δώσει το τραγούδι στην Tulisa με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια του will.i.am., ο οποίος το άλλαξε εν μέρει έχοντας την Spears κατά νου. Εν συνεχεία αυτή ηχογράφησε την δική της εκδοχή πάνω στα φωνητικά της Tulisa.

H Tulisa λοιπόν, δικαιώθηκε από το δικαστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς είναι ξεκάθαρο πως τα φωνητικά της ακούγονται στο κομμάτι σε διάφορα σημεία, όπου επαναλαμβάνονται οι φράσεις “When you hear this in the club/You’re gonna turn this shit up/When we up in the club/All eyes on us“.

Με αυτή της την νίκη πλέον θα δικαιούται το 10% των εσόδων από τα δικαιώματα έκδοσης και πώλησης του συγκεκριμένου κομματιού, τα οποία είχαν «παγώσει» από το 2012, καθώς εκκρεμούσε η μήνυση.

Εκτός από την χρηματική αποζημίωση, η οποία σίγουρα δεν είναι μικρή, αν αναλογιστεί κανείς πως το κομμάτι έφτασε στο Nο. 3 του Billboard Hot 100 και έχει γίνει 3 φορές πλατινένιο, η Toulisa θα αναγράφεται επίσημα πλέον και στα credits των δημιουργών του κομματιού.

Η Tulisa, αν και άγνωστη στο αμερικανικό κοινό, έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σκοράροντας 12 Top Ten single στην Μ. Βρετανία με το hip hop group N-Dubz, στο οποίο συμμετείχε, αλλά και με κάποιες δικές της κυκλοφορίες, αλλά κυρίως για την συμμετοχή της στην βρετανική εκδοχή του X Factor το 2011, όπου κέρδισε τον διαγωνισμό όντας μέντορας των Little Mix.

Κάτι μας λέει ότι μετά από αυτό, όλοι τους θα κάνουν “Scream & Shout” – η μεν από την χαρά της και οι δε από τον θυμό τους… Εμείς πάντως, ας το χορέψουμε άλλη μια φορά! Εμπρός λοιπόν… πάτα το play!

© 2018, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment