Music News

Η Fergie αποχώρησε από τους Black Eyed Peas!

Written by Nikos Vlamis

Νέα πορεία φαίνεται να πήρε στη ζωή της η Fergie, καθώς από ότι επιβεβαίωσε ο εγκέφαλος των Black Eyed Peas, Will.i.am, σε πρόσφατη συνέντευξή του, η δημοφιλής τραγουδίστρια, η οποία αποτελούσε βασικό μέλος του συγκροτήματος από το 2002, αποχώρησε.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, φήμες την ήθελαν να έχει αποχωρήσει και την θέση της να έχει αναλάβει η Nicole Scherzinger, η οποία πρώτη είχε λάβει την πρόταση αρχικά το 2001, αλλά την απέρριψε για να «ηγηθεί» των Pussycat Dolls. Τόσο η ίδια η Fergie, όσο και το συγκρότημα αρνήθηκαν κάτι τέτοιο τότε.

Ωστόσο, ο Will.i.am φαίνεται να μην έχει εγκαταλείψει την ιδέα αυτή και αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δυο τους έχουν επιτυχώς συνεργαστεί σε διάφορα τραγούδια στο παρελθόν και την καλή, μεταξύ τους. σχέση, οι πιθανότητες είναι πολλές τώρα που «άνοιξε» μια θέση στο συγκρότημα.

Επιβεβαιώνοντας λοιπόν, την αποχώρηση της Fergie, δήλωσε: «Πλέον οι Black Eyed Peas αποτελούνται από τρια μέλη. Δε γνωρίζω γιατί η Fergie δε συμμετέχει πια στο όλο project. Σχετικά με αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε την ίδια.»

Συνεχίζοντας είπε: «Ξέρετε, βασικά μπορούμε να τα καταφέρουμε και χωρίς την Fergie.» (χαχαχα!)

Όσον αφορά τη Nicole, τον τελευταίο καιρό ακούγονταν πολύ έντονα το ενδεχόμενο να κάνει comeback με τις Pussycat Dolls: «Επιστρέφουν οι Pussycat Dolls; Μιλάω καθημερινά με τη Nicole, όμως δεν έχει αναφέρει κάτι. Όμως οτιδήποτε θα μου ζητούσε, θα το έκανα. Την λατρεύω αυτή την κοπέλα.»

Εντωμεταξύ, η Fergie προσπαθεί να σώσει κουτσά-στραβά την δεύτερη δισκογραφική της δουλειά “Double Dutchess“, η οποία δεν τα πήγε τόσο καλά εμπορικά (κρίμα, γιατί περιλαμβάνει αρκετά δυνατά κομμάτια). Αν αναλογιστεί βέβαια κανείς τα σαράντα κύματα που πέρασε μέχρι να κυκλοφορήσει, καθώς και τις κακές επιλογές από πλευρά management και δισκογραφικής, δεν αποτελεί έκπληξη. Κάνοντας λοιπόν διάφορες εμφανίσεις και συνεντεύξεις σε δημοφιλείς εκπομπές προσπαθεί να συμμαζέψει ό,τι μπορεί.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, επιλέχθηκε να τραγουδίσει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο, γνωστό ως “Star-Spangled Banner“, την περασμένη Κυριακή στο φετινό NBA All-Star Game. Δυστυχώς, αυτό που δεν γνώριζε, ήταν το πόσο στραβά θα πάνε τα πράγματα. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια θέλησε να δώσει μια δικιά της εκδοχή του ύμνου, η οποία δυστυχώς δεν γνώρισε την αποθέωση του κοινού. Το Αμερικανικό κοινό, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο με το συγκεκριμένο θέμα, έχει αποδειχθεί σκληρό και στο παρελθόν με άλλα γνωστά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Καλλιτέχνες όπως η Christina Aguilera, ο R. Kelly και ο Steven Tyler των Aerosmith είναι μερικοί από αυτούς που δεν γλύτωσαν το εθνικό «κράξιμο», είτε γιατί ξέχασαν τους στίχους, είτε γιατί θέλησαν να δώσουν τη δικιά τους νότα.

Σχετικά με αυτό, η Fergie έσπευσε ύστερα να δηλώσει: «Πάντα ένιωθα υπερήφανη και μεγάλη τιμή στο να τραγουδήσω τον εθνικό ύμνο και στην συγκεκριμένη περίσταση θέλησα να δοκιμάσω κάτι το ξεχωριστό για το NBA. Ως καλλιτέχνης μου αρέσει να παίρνω ρίσκα, όμως προφανώς αυτή μου η εκδοχή δεν πέτυχε τον στόχο που ήθελα. Αγαπώ αυτή την χώρα και πραγματικά έβαλα τα δυνατά μου.»

Αν και αρκετοί καλλιτέχνες στάθηκαν στο πλευρό της και την υποστήριξαν, μεταξύ άλλων και η Mariah Carey, της οποίας η γούνα έχει καεί (όχι η mink καλέ!) από παρόμοιες γκάφες τον τελευταίο καιρό, και συνοψίζοντας όλα τα γενόμενα, μια απορία βασανίζει το μυαλό μας: τι στο καλό συμβαίνει με την Fergie;!

© 2018, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment