Discover New Artists

Ανακαλύψτε τους Fireflight – ένα από τα καλύτερα alternative rock συγκροτήματα!

Written by Nikos Vlamis

Οι Fireflight είναι ένα αμερικανικό συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1999 και αποτελείται από την frontwoman Dawn Michele, την Wendy Drennen (μπάσο και φωνητικά) και τον Glenn Drennen (κιθάρα).

Κινούμενοι στους δυνατούς ρυθμούς της alternative metal, της (christian) rock, αλλά και electropop κατά διαστήματα, μετρούν στο ενεργητικό τους 6 δισκογραφικές δουλειές, 3 EP και πάνω από 20 single.

Με την κυκλοφορία της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς „The Healing of Harms“ το 2006 , τοποθετήθηκαν στον χάρτη της rock μουσικής σκηνής, και όχι μόνο, και κατέκτησαν την κορυφή των chart με τα 2 επίσημα single „You Decide“ και „Waiting“.

2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το δεύτερο album τους „Unbreakable“ και κατέκτησαν την 10η θέση στο Billboard’s Top Heatseekers, ενώ ξεκίνησαν να κερδίζουν σε αναγνωρισιμότητα, λαμβάνοντας διάφορες υποψηφιότητες για βραβεία στην κατηγορία του είδους τους. Από τον δίσκο ξεχώρισαν τα κομμάτια „Unbreakable“, „Brand New Day“, „The Hunger“, „You Gave Me A Promise“ και „Stand Up“, ο οποίος έλαβε πολύ καλές κριτικές στο σύνολό του.

Το 2010 ήταν μια σημαδιακή χρονιά για την καριέρα τους καθώς κυκλοφόρησαν την πιο διακεκριμένη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο „For Those Who Wait“, η οποία τους χάρισε την πρώτη τους υποψηφιότητα για Grammy, στην κατηγορία Best Rock, και για άλλη μια φορά απέσπασαν πολύ καλές κριτικές. Προς προώθησή της κυκλοφόρησαν τα single “Desperate” και “For Those Who Wait” με τα επίσημα video clip τους.

Ακολουθώντας αυτή τους την επιτυχία, κυκλοφόρησαν το 2012 τον επόμενο δίσκο „Now“, ο οποίος ήταν το μεγαλύτερο και πιο γρήγορο σε πωλήσεις album τους μέχρι στιγμής, ενώ το single „Stay Close“ αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα τους.

Το 2015 αποτέλεσε μια μεταβατική περίοδο για το συγκρότημα, καθώς όχι μόνο χώρισαν δρόμους με την τότε δισκογραφική τους εταιρεία και κυκλοφόρησαν την πρώτη ανεξάρτητη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο „INNOVA“, αλλά εξερεύνησαν και νέα, για αυτούς, μουσικά μονοπάτια στον ήχο τους, παντρεύοντας τις «σκληρές» κιθάρες με την ηλεκτρονική μουσική και πιο pop μελωδίες. Μέσα από αυτόν κυκλοφόρησαν τα single „Resuscitate“, „We Are Alive“ και „Safety“, ενώ 2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησαν το EP RE•IMAG•INNOVA, το οποίο περιελαμβάνει νέες εκτελέσεις κομματιών από τον τελευταίο τους δίσκο.

Το 2018 αποτελεί την χρονιά που ετοιμάζουν την επιστροφή τους στην μουσική σκηνή με ένα νέο project, του οποίου ο τίτλος παραμένει ακόμη άγνωστος, ωστόσο προς προώθησή του πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο επίσημο single μέσα από αυτό με τίτλο „I Won’t Look Back“.

Με αυτό το νέο κομμάτι, το επιτυχημένο συγκρότημα επιστρέφει πάλι στον αρχικό του alternative metal ήχο, πλαισιωμένο από «βαριές» κιθάρες και τα δυναμικά φωνητικά της Dawn και αποτελεί ένα τραγούδι από το σύνολο που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Το κομμάτι κυκλοφόρησε μέσω της Keep It Loud και γράφτηκε από τους ίδιους, ενώ για την παραγωγή του συνεργάστηκαν με τον Josiah Prince των Disciple. Έμπνευση για την δημιουργία του αποτέλεσε το κίνημα „Me Too“ και σκοπός του είναι να βοηθήσει ανθρώπους, που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση, να σπάσουν τα δεσμά τους.

Σχετικά με το κομμάτι, οι ίδιοι δήλωσαν: «Ζώντας σε μια κοινωνία, στην οποία πολλοί θηρευτές και λύκοι εισχώρησαν μεταμφιεσμένοι σε αρνάκια, από υπερβολικά πολλούς ανθρώπους έκλάπη η αθωότητα και εξαλείφθηκε η αξιοπρέπεια. Σιωπησμένοι από φόβο, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παρέμειναν καλλυμένα στο σκοτάδι με αισθήματα απομόνωσης και με την σκέψη πως κανείς δεν θα παλέψει για αυτούς. Εμείς ως σύνολο πρέπει να υπερασπιστούμε όλους αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν, που βγήκαν στο περιθώριο και που τους εκμεταλλεύτηκαν».

Με σιγουριά, οι Fireflight αποτελούν ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του είδους τους, καθώς καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία να δημιουργήσουν πολύ ευχάριστη μουσική με ουσία, η οποία δίνει τροφή σε ψυχή και καρδιά μέσα από στίχους με θετικά μηνύματα και δυναμικές μελωδίες.

Ακόμη να τους ανακαλύψεις;!

© 2018, Nikos Vlamis. All rights reserved.

About the author

Nikos Vlamis

Ζει στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό του στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθεί με πάθος. Λατρεύει τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

Leave a Comment